dinsdag 10 juli 2012

LOGI brood naturel

LOGI, ooit van gehoord? Ik dus ook niet totdat een lieve blogger dame me er meer over vertelde. 
LOGI betekent Low-Glycemic Index en het betekent dat in een LOGI maaltijd een  laag gehalte aan koolhydraten en suikers wordt verwerkt. Dus een volwaardige maaltijd zonder de koolhydraten en de suikers en weet je wat...... ook nog eens super lekker!! 
Het LOGI brood kun je op meerdere wijze gebruiken, naturel, zoet en hartig. Alle drie een winnaar!!

Maar eerst een recept van het LOGI brood naturel. 



Ingrediënten: 
  • 150 gram magere kwark ( of half soja melk, half soja joghurt voor vegan)
  • 3 tot 4 eieren ( vervanging mogelijk door No-Egg *)
  • 50 gram gebroken lijnzaad * 
  • 2 el zemelen *
  • 1 el speltbloem ( of ander meel)
  • ½ pakje bakpoeder
  • ½ tl zeezout ( of ander zout)
  • 1 el zonnebloem pitten * 
  • Beetje boter ( of plantaardige olie) om bakvorm  in te smeren

Oven voorverwarmen op 150◦graden, en ongeveer 15 min deze stand laten staan voordat je het brood in de oven zet. Roer de kwark en de eieren of no-egg onder elkaar. Dan de overige ingrediënten eronder roeren. Daarna ongeveer 5 min. laten rusten. In de bakvorm overdoen en het deeg glad strijken. De zonnebloempitten erover heen strooien en in de oven plaatsen,  
40 minuten laten bakken. 



Nu ben ik een echte broodbakker, niks te broodbak-machine, maar lekker zelf op het aanrecht brood maken en bakken. Maar toen ik deze smurrie zag dacht ik.... hoe kan dit brood worden?? 


Maar je krijgt echt een heerlijk zacht, smeuïg brood. Lekker bij een  veggie soep of salade. 


* te koop bij reform winkel of de betere supermarkt.



Hier vind je het originele recept. 



Smakkelijk en groetjes van Janine