Deze appel-noten cake is lekker luchtig en
zeer smaakvol. Doordat de suiker vervangen wordt door ahorn siroop. kun je er ook nog eens verantwoord van snoepen☺.
En het is ook nog eens erg snel gemaakt. Dus handig voor als
onverwacht bezoek komt.
Ingrediƫnten:
- 40 gram amandel meel
· 1 1/2 th.l. baksoda
· 350
dl . amandel melk ( of gewone melk)
· Kaneelpoeder
· 1 eetlepel citroensap of citroen
concentraat.
· Amandel schaafsel.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 ◦ graden.
Schil 2 appels, verwijder klokhuis en
snij smalle partjes, doe daar 1 eetlepel citroensap ( of citroenconcentraat)
overheen, wat kaneel erover strooien en de partjes goed husselen. Zet dit even
apart.
Doe de droge delen in een kom en roer onder elkaar, voeg
het diksap, de melk en de olie toe en alles vermengen. Als laatste schep je de
gehakte walnoten en 1 geraspte appel er voorzichtig onder.
Ik doe zelf
altijd nog wat kaneel onder deze rasp.
Doe dit in een ovenschaal en stop de
appel partjes een beetje in het deeg.
Strooi het amandel schaafsel erover heen en in de voorverwarmde oven zetten. 35 min.
bakken laten. daarna nog 5 min in de oven laten staan,
zonder dat deze aanstaat. Uit oven nemen en laten afkoelen.
Smakelijk,