zondag 2 september 2012

Appel-noten cake


Deze appel-noten cake is lekker luchtig en zeer smaakvol. Doordat de suiker vervangen wordt door appel diksap kun je er ook nog eens verantwoord van snoepen☺.

En het is ook nog eens erg snel gemaakt. Dus handig voor als onverwacht bezoek komt.



IngrediĆ«nten: 

·         180  gram speltbloem (of ander bloem)
 -          40 gram amandel meel
·         3 eetlepels appel diksap of kokosblosemsuiker
·         1 1/2 th.l. baksoda
·         3/4 th.l. bakpoeder
·         1/2 th.l zout
·         350 dl. amandel melk ( of gewone melk) 
·         80 ml koolzaadolie 
·         50 gram gemalen walnoten
·         3 kleinere appels 
·         Kaneelpoeder
·         1 eetlepel citroensap of citroen concentraat.
·         Amandel schaafsel.




Bereiding:


Oven voorverwarmen op 180 ◦ graden.


Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snij smalle partjes, doe daar 1 eetlepel citroensap ( of citroenconcentraat) overheen, wat kaneel erover strooien en de partjes goed husselen. Zet dit even apart.  


Doe de droge delen in een kom en roer onder elkaar, voeg het diksap, de melk en de olie toe en alles vermengen. Als laatste schep je de gehakte walnoten en 1 geraspte appel er voorzichtig onder. 

Ik doe zelf altijd nog wat kaneel onder deze rasp.

Doe dit in een ovenschaal en stop de appel partjes een beetje in het deeg. 

Strooi het amandel schaafsel erover heen en in de voorverwarmde oven zetten.  35 min. bakken laten. daarna nog 5 min in de oven laten staan, zonder dat deze aanstaat. Uit oven nemen en laten afkoelen. 


Smakkelijk,

groetjes van Janine



1 opmerking: