Tomatensoep... net even anders!


Deze vegetarische tomatensoep smaakt lekker pittig…. Net even anders dus!


Ingrediƫnten:

  • 1 kilo vleestomaten
  • ½ halve zoete paprika
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stang selderie
  • 750 ml kokend water
  • 1 kuipje groentenbouillon ( bijv Knorr)
  • 100 gram pompoen puree
  • Zout, peper, peterselie
  • Beetje koolzaadolie


Bereiding:

Ui snipperen en glanzend bakken in een beetje olie, knoflook pellen en persen en bij de ui voegen. 1 kilo ontvelde gesneden tomaten toevoegen en kort mee bakken. Water toevoegen en het bouillon kuipje. 

De gesneden paprika, selderie en de pompoen puree toevoegen. Soep weer aan de kook brengen, kruiden erbij en ruim ¾ uur zachtjes laten koken.
De soep pureren en evt op smaak brengen met vers gemalen peper. Opdienen en evt een scheutje  soja room in de soep schenken. 



Smakkelijk eten en groeten van Janine