Koken in de römertopf


Koken in de römertopf

Bestaat dat nog? Doet dat nog wel eens iemand… de mijne is al 35 jaar oud en die  doet het nog prima. Maar nu kreeg ik onlangs een tuperware versie. En ja die moet je ook uitproberen. Doet het ook prima maar…… ik neig toch naar mijn gouwe ouwe keramische römertopf. 



Koken in de römertopf is heel makkelijk, alles erin, water erbij, zo in de oven en laat maar pruttelen… klaar. Zo ook dit gerecht met zoete aardappel en diepvries erwten.

Ingrediënten:  2 tot 3 personen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 cm verse gember,
  • 1 teentje knoflook.
  • ½ th.lp cayenne peper
  • 1 th. Lp Kerrie poeder
  • Zwarte peper uit de molen
  • 1 th. Lp kurkuma
  • ½ e. lp ajvar mild*
  • Zout
  • 1 dl groente bouillon
  • 1 grote zoete aardappel
  • 300 gram diepvries erwten
  • Beetje koolzaadolie
  • 1 blikje of pakje gepureerde tomaten
  • 1 e.lp. tomaten puree
 * te koop in reform winkels, en turkse winkels. 

Bereiding:

Bak de gesnipperde uit, gember en geperste knoflook even aan in een pan met de olie totdat ze glazig zijn.
Schil en snij de zoete aardappel in stukjes en doe het samen met alle ingrediënten in de römertopf, voeg als laatste de kruiden en bouillon toe. Goed omroeren, zet in een onverwarmde oven een uur. Op 190◦



Oeps, weer vergeten bordje op te maken.... et was weer te lekker ☺

Smakelijk eten en de groeten van Janine