vrijdag 5 juli 2013

Gemengd fruit tasjes

Lekker zomerfruit in een deegpakje. Je kunt  fruit kiezen welk je zelf het lekkerst vindt, of gewoon kijken wat je in huis hebt. Er zit geen suiker in want de suikers van het fruit geven dit pakje al voldoende zoete smaak.

Ingrediënten: voor ± 18 pakjes.

  • 250 gram spelt bloem ( evt meer als het deeg blijft plakken)
  • 5 gram droge gist of een lepel wijnsteenzuurbakpoeder. * of 10 gram verse gist. 
  • 100 ml lauwwarme amandel  melk
  • 50 gram magere kwark ( of soja Yoghurt)
  • 50 gram (vegan)  ricotta
  • 25 gram vegetarische boter
  • Een mespuntje zout.

Voor de vulling:
  • 1 appel
  • 1 nectarine
  • Aardbeien
  • ¼ th.lp kaneel
  • Beetje citroensap
  • ½ th.lp maïzena
  • beetje citroensap 

Om de pakjes te bestrijken, beetje soja melk.

* = wijsteenzuurbakpoeder, is een vervanging voor droge gist, je hebt ongeveer dezelfde verhouding  nodig, ik neem altijd iets minder. 

Bereiding;

Doe de bloem in een kom, doe in het midden de gist ( of wijnsteenzuur bakpoeder), voeg de lauwwarme melk toe, dek af met huishoudfolie  en laat 10 min staan.  
Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een mooi samenhangend deeg. Door de kwark ( soja yoghurt) en de ricotta wordt het een mooie soepel deeg. 

Afdekken met huishoudfolie en 20 min. laten staan op een warme plek. Schil en snipper in de tussen tijd het fruit. voeg het citroensap toe en roer goed om. Voeg de kaneel en de maïzena toe en roer om, op het laatste pas de stukjes aardbei toevoegen, dit omdat anders de aardbei te snel kapot gaat.

Het deeg op een met bloem bestoven werkplek uit rollen tot ongeveer een lap van 40x 40 cm

Snij hieruit vierkantjes van 8x8 cm. Leg deze op een bakblik. 

Leg in het midden een lepel fruit en maak de pakjes dicht. 


Goed de randen dicht maken. Zet dit nogmaals 10 min weg , afgedenkt met vochtige doek op warme plaats.
Zoals jullie zien, ben ik geen kampioen pakjes vouwen, maar who cares, als het maar lekker is, toch? ☺
 Verwarm oven voor op 225◦. Smeer de pakjes voor het de oven in gaat nog even in met melk (sojamelk) en zet onder in de oven, 12 min. laten bakken. Daarna laten afkoelen. 

Als ze genoeg afgekoeld zijn in de koelkast verder af koelen, ze pakjes smaken koud het lekkerst.
Ook lekker met een beetje soja slagroom. 


Smakelijk!












Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen