zaterdag 27 juli 2013

Vegan cheescake

Het is me eindelijk gelukt een “echte”cheescake te maken en de smaak te evenaren van het originele gebak, geheel  vegan. Een zalig gebak.  Ik heb een recept gevonden op internet ( hier) en dit geheel aangepast binnen onze wijze van eten.


Ingrediënten: (bodem)

  • 175 gram spelt cakemeel ( of ander meel)
  • 3 eetlp  kokossuiker of sucanat
  • Mespunt zout
  • th. Lp bakpoeder
  • ½ th.lp baksoda
  • 1 th.lp vanille extract
  • 40 gram amandelmeel
  • 120 gram soja yoghurt of magere kwark of geitenkwark

Ingrediënten: ( vulling)

  • 400 gram Zijden-tufo
  • 200 gram gewone tufo
  • 2 eet. Lp rijststroop
  • 120 gram soja yoghurt of magere kwark 
  • 40 gram bind middel z.a. arrowroot
  • 1 eet lp Citroen sap
  • Aardbeien of ander fruit.


Bereiding:

Alle ingrediënten voor de bodem mengen in een kom, dit kun je met je handen kneden.

Er ontstaat zeer snel een compact deeg. Dit deeg afdekken met huishoudfolie en een uur in de koelkast bewaren.

10. min.  voordat je het deeg uit de koelkast haalt, oven voorverwarmen op 160 ◦, (hete lucht oven).
Alle ingrediënten van de vulling, met uitzondering van het fruit, in een blender doen 

en goed laten mixen. Het deeg uitrollen en in  een bakvorm van 24 á 26 cm. Ø doen. Ik rol het deeg uit op een stuk bakpapier en draai het papier om over de vorm zodat het deeg gelijk goed ligt. Randen omhoog en aandrukken. 

Fruit over bodem verdelen 

en de tufo mix over de bodem schenken. 

De taart in de voorverwarmde oven zetten en 50 min laten bakken. Met een satéprikker controleren na deze tijd of de vulling gaar is. Als de prikker er droog uit komt is de taart goed. Uit de oven halen en laten afkoelen. 

Ik vind hem het lekkerst als hij nog een beetje lauw-warm is maar geheel gekoeld in de koelkast smaakt hij ook erg lekker. 


Smakelijk eten en groetjes van Janine